sitemap Nieuwhemelvaart2004
Header image  
Rondje Nederland  
  HOME ::
   
 
Hemelvaart 2004

Opnieuw hebben we dit jaar gekozen voor een rondje Nederland met Hemelvaart. Dit jaar zijn we eens begonnen om het rondje van links naar rechts te fietsen. Omdat we een "oude" schoolvriend van Carmen beloofd hadden op te zoeken in Capelle a/d IJssel werd er van ons de eerste dagen heel wat verlangd. Eigenlijk meer dan dat we in eerste instantie erg in hadden.

Op woensdag voor Hemelvaart vanuit het werk meteen de fiets op met als doel Cromvoirt. Met een flinke tegenwind kwamen we toch op tijd in Cromvoirt aan waar we na het opzetten van de tent onsaan een heerlijke koude pasta-maaltijd konden laven die door Carmen thuis al klaar gemaakt was.

 

Op Hemelvaartsdag zijn we op de fiets gesprongen voor het doel van die dag: Capelle a/d/ IJssel. Ook vandaag speelde de wind ons parten. Toch ging de reis voorspoedig. Via Nieuwkuijk waar we bij de molen ons ontbijt nuttigden naar Waalwijk waar we bij toeval door de straat van een collega fietsen. Even bellen, zwaaien en weer verder. Opnieuw wil het veer in Werkendam niet "werken" voor ons. Ook vorig jaar liet het ons op een zondag in de steek. Dan maar via een schitterende weg door de Biesbosch en de Kinderdijk (zie foto) naar Dordrecht en zo verder naar boven; Krimpen aan de Lek, Krimpen aan de IJssel en tenslotte Capelle aan de IJssel. Daar zouden we op camping Hitland ons tentje opzetten. Als je al een lange tijd door drukke steden fietst verwacht je niet dat er nog zo'n mooi natuurpark in die omgeving ligt. We hebben veel van dat park gezien want nergens geven ze de camping aan en de tips van de bezoekers brengen ons aan alle kanten van het park, behalve bij de camping. Uiteindelijk na 103 km toch de camping gevonden en ons tentje opgezet.

Na een gezellig avondje in Capelle wacht ons de volgende dag een mooie tocht door het waterrijke landschap richting de stopplaats voor die dag Leersum. Via de mooie stad Gouda rijden we door het mooie polderlandschap naar de drukke plaatsen Nieuwegein en Houten. In Leersum zoeken we naar de SVR-camping en rijden hiervoor over een kilometerslang fietspad door de bossen. Na enkele kilometers denk ik toch niet goed te zitten en draaien we om. Halverwege bedenk ik me dat we even kunnen bellen. We zitten dus toch goed en kunnen weer omdraaien. Net na de bocht waar we omgedraaid zijn zagen we de camping!!!

De volgende dag brengt ons via de Gelderse wegen naar een prachtige waaldijk waar we Nijmegen binnen rijden en we na een wandeling door Nijmegen weer op de fiets springen naar camping De Geuldert in Plasmolen waar we die avond willen doorbrengen. We kennen die camping nog van een paar jaar geleden van de Nijmeegse Vierdaagse. De gemoedelijkheid straalt je weer tegemoet als je bij de receptie vraagt naar een plaatsje voor je tent. Na een leuke avond zoeken we toch weer ons bedje op voor het laatste traject van ons uitstapje.

Op zondag rijden we van Noord-Limburg door de Peel weer naar Nuenen. Als we door de Peel rijden heb ik altijd een tweeslachtig gevoel. Aan de ene kant is het erg mooi daar omdat er erg weinig bebouwing is en aan de andere kant ziet er alles zo troosteloos uit. Misschien ligt het aan mij hoor???!!

Moe maar voldaan zakken we op zondagmiddag in een schraal zonnetje weer neer op het terras van ons stamineeke "Eetcafe de Zwaan" in Nuenen.

Foto's Hemelvaart 2004